Oranjehockeysters winnen ook derde wedstrijd op Champions Trophy

De Nederlandse hockeysters hebben ook hun derde wedstrijd op de Champions Trophy gewonnen. Oranje won simpel met 3-0 van Australië.

Marijn Veen, Caia van Maasakker en Ginella Zerbo waren de doelpuntenmakers aan Nederlandse kant in het Chinese Changzhou. Eerder won Oranje deze Champions Trophy van Japan (3-1) en Argentinië (3-0).

Na 21 minuten spelen kwam Nederland op voorsprong tegen Australië dankzij een doelpunt van Veen. Zeven minuten later verdubbelde de ploeg bondscoach Alyson Annan. Van Maasakker verzilverde een straf, nadat Jane Claxton een schot van Maartje Krekelaar met de voet had gestopt.

Oranje kwam verder niet in de problemen tegen Australië, in augustus nog de tegenstander in de halve finale van het WK. In het vierde kwart besliste Oranje de wedstrijd via Zerbo, na één-twee met Maria Verschoor.