Fontijn en Betrian zeker van brons door plaats in halve finales WK boksen

Nouchka Fontijn en Jemyma Betrian hebben dinsdag de halve finales van het WK in de Indiase hoofdstad New Delhi bereikt. Beide bokssters wonnen overtuigend hun kwart finales en zijn nu zeker van een bronzen medaille.

Fontijn was in de kwartfinale in de klasse tot 75 kilogram duidelijk sterker dan de Canadese Tammara Thibeault. De vijfkoppige jury wees de verliezend finalist van het afgelopen WK en de Olympische Spelen unaniem aan als winnaar.

Fontijn neemt het vrijdag in de halve finales op tegen Lauren Price uit Wales. Price veroverde eerder dit jaar brons bij de EK in Sofia, waar Fontijn de beste was.

De kwartfinale van Fontijn tegen Thibeault de partij begint op 1:52:15. (Bron:YouTube)

Ook Betrian wist zich te plaatsen voor de halve finales in haar klasse (tot 57 kilogram). de 27-jarige Curaçaose, die een jaar geleden het kickboksen verruilde voor de bokssport, won verrassend, maar overtuigend, van de Italiaanse wereldkampioene Alessia Mesiano.

Ook Betrian bokst vrijdag haar halve finales. Dan neemt de geboren Curaçaose het op tegen de Duitse Ornella Wahner.

De kwartfinale van Betrian tegen Mesiano, de partij begint op 40.23 (Bron:YouTube)