Hockeysters komen met schrik vrij tegen Japan op Champions Trophy

De Nederlandse hockeysters hebben zaterdag in de eerste poulewedstrijd van de Champions Trophy met 3-1 gewonnen van Japan, de nummer veertien van de wereld. Oranje oogde nerveus, legde geen goede wedstrijd op de mat en kwam bovendien op achterstand.

Nederland - Japan (3-1)
35' 0-1 (sc) Shihori Oikawa
44' 1-1 Marijn Veen
56' 2-1 Maria Verschoor
59' 3-1 Marijn Veen
Debutant Marijn Veen maakte in de 43ste minuut de gelijkmaker (1-1) en pas vijf minuten voor tijd tikte Maria Verschoor de bevrijdende 2-1 binnen. In de 58ste minuut tilde Veen de eindstand naar 3-1, haar tweede goal in haar eerste interland. In de 35ste minuut had Shihori Oikawa, speelster van Oranje-Rood, Japan uit een strafcorner op voorsprong gebracht. Een uitgebreid verslag is hier te lezen.

Australië - Argentinië (2-1)
13' 1-0 Ambrosia Malone
15' 2-0 Ambrosia Malone
33' 2-1 Maria Jose Granatto
Australië stond al binnen een kwartier met 2-0 voor en won uiteindelijk met 2-1 in de herhaling van de kwartfinale van het WK in Londen. Toen won Australië na shoot-outs.

Groot-Brittannië - China (2-2)
7' 0-1 (sc) Xu Wenyu
15' 1-1 Hannah Martin
21' 1-2 Peng Yang
23' 2-2 Lily Owsley
Tot twee keer toe kwam China op voorsprong tegen Groot-Brittannië. De Britten vochten zich twee keer terug, maar kwamen niet verder dan een gelijkspel. Daarmee is de eerste verrassende uitslag van de Champions Trophy meteen feit.