Unterbuchner maakt einde aan zegereeks Wade op Grand Slam of Darts

Michael Unterbuchner heeft voor een daverende stunt gezorgd op de Grand Slam of Darts. De dertigjarige Duitser versloeg in de tweede ronde James Wade. De winnaar van de laatste twee televisietoernooien werd met 10-6 verslagen.

Unterbuchner brak Wade bij een 1-1 en toen The Machine ook nog drie pijlen op de dubbel miste in de laatste leg voor de pauze, ging Unterbuchner er met een 4-1 voorsprong vandoor. Wade werd wakker en werkte iets van zijn achterstand weg. Na tien legs stond de darter van de BDO nog altijd met 6-4 voor. Toen Unterbuchner via een break uitliep naar 7-4 leek een stunt in de maak.

Unterbuchner bleef ook in het derde deel als een malle doorgaan. Wade kwam scorend te kort en ook op de dubbels liep het niet als vanouds. De Duitser brak wederom zijn tegenstander en kwam 9-4 voor. Wade pakte nog wel twee legs terug, maar moest uiteindelijk toch met 10-6 zijn meerdere erkennen in de nummer zes van de BDO-ranking.

Ook Jonny Clayton staat in de kwartfinales. Hij won met 10-3 van Krzysztof Ratajski. De volgende partij gaat tussen Gary Anderson en Wesley Harms. Als laatste volgen Michael Smith en Michael van Gerwen.