E. Koeman: "Ik zocht een avontuur en heb er één gekregen"

Fenerbahçe won sinds Erwin Koeman de leiding heeft twee van de drie wedstrijden en speelde een keer gelijk. De trainer blijft er nuchter onder.

Eind oktober werd Phillip Cocu ontslagen als trainer van de Turkse topclub en Koeman nam destijds het stokje over. Sindsdien wordt er volop positief gesproken over de 57-jarige trainer. "Goed voor mij, zulke commentaren, maar zolang ik niet officieel ben geïnformeerd, kan ik niets zeggen", vertelt Koeman in gesprek met Voetbal International.

Op bezoek bij Galatasaray speelde de ploeg met 2-2 gelijk en er werd met 2-0 gewonnen van zowel Anderlecht in de Europa League als afgelopen zondag tegen Alanyaspor. De betere prestaties zijn volgens Koeman te danken aan de spelers. "Zij zijn het toch die het op het veld moeten doen. Iedere coach heeft natuurlijk zijn eigen persoonlijkheid en manier van werken, maar dan nog ben je afhankelijk van je spelers."

Koeman is tot dusver niet teleurgesteld over zijn periode in Turkije. "Toen ik afgelopen zomer de kans kreeg, trok het avontuur meteen. Wat dat betreft ben ik niet teleurgesteld. Ik zocht een avontuur en heb er wel één gekregen."