FC Groningen boekt ruim half miljoen euro winst

FC Groningen heeft afgelopen seizoen een winst van 640.000 euro winst geboekt, zo meldt de huidige nummer zestien van de Eredivisie.

"Hoewel het operationeel bedrijfsresultaat 1,9 miljoen euro negatief was, werd dit resultaat ruimschoots gecompenseerd door een positief resultaat uit de transferactiviteiten van 2,7 miljoen euro", zo schrijft FC Groningen op de officiële website.

"Na belastingen resulteert onder aan de streep een netto positief resultaat van 0,64 miljoen euro. Dit bedrag wordt toegevoegd aan het eigen vermogen van de club, dat per 30 juni 2018 een omvang heeft van 5,6 miljoen euro."

De financiële inhaalslag was nodig om een teruggang in de opbrengsten van de televisierechten op te vangen. Dit leverde de club een kleine 3,5 miljoen euro op en dat is circa 1,5 miljoen euro minder dan in het voorgaande seizoen.

"We hebben opnieuw laten zien dat het creëren van transferwaarde in de selectie en realiseren van transferresultaten een wezenlijk onderdeel uitmaken van onze bedrijfsvoering en -strategie", vertelt vertrekkend algemeen directeur Hans Nijland. "We moeten echter doorlopend scherp blijven op aan de ene kant omzetverhoging en de andere kant het beheersen van onze bedrijfslasten."