FOK! Wat een weer: zonnig en rustig

Goeiedag!  

De komende dagen wordt het langzaam een stuk kouder. We hebben dat wel eens anders gezien in november. De temperaturen zakken duidelijk tot onder hun niveau voor de tijd van het jaar. De eerste dagen is het nog vrij zacht. Maar de wind gaat in het weekend draaien naar oost onder invloed van een luchtdrukreus van 1045 tot 1050 Hpa boven Scandinavie. Voor écht winterweer is het nog te vroeg.

Koud is het ook in Amerika. Tot in Houston en Dallas viel er (natte) sneeuw. Verder viel ons de laatste week de zware buien in het Midden-Oosten op. O.a in Koeweit, Jordanie en Saudi-Arabie viel er een aantal dagen achtereen méér dan 100 mm. Ik heb er wat filmpjes van gezien, ik zal die van de week wel eens plaatsen.  In het Middelandse Zeegebied is het de laatste dagen wat rustiger geworden en met name in Italie kunnen ze even bijkomen van het zeer heftige weer wat ze de laatste maanden trof.

Bij ons is het vrij zonnig, al kan er in de ochtend wel lage bewolking voorkomen. De maxima liggen de komende twee dagen nog tussen de 10 en 15 graden, maar die gaan dus omlaag. 

Tot van de week!  

Nederland

Cumulus (Foto: Papabear)
Dit soort stapelwolken zullen we voorlopig niet meer zien. (Foto: Papabear)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!