Zlatan verslaat Rooney als beste nieuwkomer in de MLS

Zlatan Ibrahimovic mag zichzelf de beste nieuwkomer in de Major League Soccer noemen. Hij troeft daarmee Wayne Rooney en zo'n tweehonderd anderen af.

De Zweed staat onder contract bij LA Galaxy en liet daar zien nog altijd van wereldklasse te zijn. In 27 wedstrijden maakte hij 22 goals en voegde hij ook tien assists toe aan zijn productie. Daarmee is hij pas de derde speler in de geschiedenis die zulke cijfers kan overleggen. De 37-jarige spits kreeg 36,36 procent van de stemmen, terwijl Rooney het als speler van DC United met 32,25 procent moest doen. Carlos Vela (LAFC) legde beslag op plaats drie.

2018 MLS - Zlatan Ibrahimovic (Bron: Youtube)

Ibrahimovic is daarmee de opvolger van Miguel Almirón, die momenteel door Arsenal en Tottenham Hotspur wordt begeerd. Ook oud-Ajacied Nicolas Lodeiro (2016) won de prijs en Sebastian Giovinco (2015) mocht zich eveneens de beste noemen in zijn debuutjaar. De jury bestaat uit prominente journalisten, MLS-spelers en trainers. De Zweed scoorde dit jaar meerdere wereldgoals en maakte onderweg ook zijn vijfhonderdste profgoal. Alleen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo evenaren die statistieken van alle nog actieve voetballers.

Inmiddels is het seizoen voor de succesvolle spits ten einde. Zijn ploeg greep naast de play-offs, dus kan hij doen wat hij wil. Ibrahimovic heeft nog een contract voor een jaar en wil dat netjes uitdienen, zei hij onlangs. "Ik ben eigendom van LA Galaxy, ik ben een Galaxy-speler. Ik ga niet ergens op huurbasis voetballen", citeerde Sky Sports. "Dat heb ik niet nodig. Als ik bij een club hoor, blijf ik bij die club en focus ik me daar totaal op. Ik ben dus niet bezig met een terugkeer naar Europa.”