Deschamps voorzichtig: "Oranje heeft veel kwaliteiten"

Frankrijk staat er in de Nations League goed voor, maar bondscoach Didier Deschamps is op z'n hoede voor het Nederlands elftal.

Beide landen ontmoeten elkaar vrijdagavond in De Kuip. In september won Frankrijk in Parijs met 2-1 en mede door die zege staan Les Bleus bovenaan in de poule met zeven punten. Oranje staat op drie punten en tankte vorige maand veel zelfvertrouwen tegen Duitsland (3-0) en België (1-1). Deschamps heeft de situatie van Oranje ook gevolgd.

"Het team van Oranje is volledig vernieuwd en het leeft echt weer binnen de groep. Ze hebben veel spelers met kwaliteiten, dus het zal vrijdag een lastige wedstrijd worden", zei de 50-jarige trainer maandag op een persconferentie. Deschamps kan tegen Oranje niet beschikken over Paul Pogba en Anthony Martial, terwijl vervanger Alexandre Lacazette zich ook al heeft afgemeld.

Deschamps maakt zich daar echter niet druk om. "Het is niet moeilijk om nieuwe spelers te selecteren, we kijken gewoon naar de reservelijst van het WK." Nederland kan overigens de tweede ploeg worden die dit kalenderjaar van de Fransen wint. In 2018 verloor de wereldkampioen alleen z'n allereerste (oefen)wedstrijd, in maart tegen Colombia (2-3). Daarna volgden elf overwinningen en vier remises.