Opgravingen Koekange hebben niets opgeleverd

De politie heeft met behulp van diverse experts graafwerkzaamheden verricht op een perceel in Koekange. Die werkzaamheden hebben niet geleid tot aanwijzingen die leiden tot duidelijkheid over de verdwijning van Willeke Dost. Het toen 15-jarige meisje verdween in 1992 uit Koekange. Het is voor de politie en haar omgeving volstrekt onduidelijk wat haar is overkomen.

De afgelopen anderhalve week is er als gevolg van een burgerinitiatief de nodige aandacht geweest voor de verdwijning van Willeke Dost. Mede vanwege deze aandacht heeft het coldcaseteam alle beschikbare informatie opnieuw tegen het licht gehouden. Ook is er opnieuw gesproken met een aantal getuigen.

Deze herbeoordeling én de verwachtingen van de buitenwereld, hebben na overleg tussen Openbaar Ministerie en politie ertoe geleid dat de politie is gaan graven. Dit met het doel om aanwijzingen te vinden over de verdwijning van Willeke Dost en om uitsluitsel te geven over mogelijke sporen op die locatie. De politie is er na de zoekactie zeker van dat deze afgezochte plek geen relatie heeft met haar vermissing.