Uitslag Excelsior - Ajax

Ajax heeft een simpele zege geboekt op Excelsior en blijft op vijf punten van koploper PSV. In Rotterdam won Ajax eenvoudig met 1-7 van Excelsior.

In vergelijking met de uitwedstrijd van afgelopen woensdag stond Kasper Dolberg weer in de basis. Dat ging ten koste van David Neres, die de afgelopen competitiewedstrijden ook al bank zat.

Na een half uur spelen kwam Ajax via een counter op 0-1 via een doelpunt van Donny van de Beek. Vlak voor rust liepen de Amsterdammers uit naar een 0-2 voorsprong via een vrije trap van Lasse Schöne.

Vlak na rust maakte Van de Beek zijn tweede van de dag uit een voorzet van invaller Rasmus Kristensen. Ali Messaoud bracht nog een klein beetje de spanning terug in de wedstrijd, maar de 1-3 bleek de eretreffer te zijn voor de thuisploeg.

In het vervolg van de wedstrijd liep Ajax nog uit naar een 1-7 door doelpunten van Kasper Dolberg, eigen doelpunt van Jerdy Schouten, Hakim Ziyech en David Neres.

Ajax had een eenvoudige middag. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)

Excelsior

1 - 7

AFC Ajax

52' Messaoud    31' v.d.Beek