De Jong twijfelgeval voor komend Ajax-duel

Erik ten Hag weet nog niet of hij zondagmiddag een beroep kan doen op Frenkie de Jong. De middenvelder van Ajax is licht geblesseerd.

Ajax speelt zondag om 14:30 uur een uitwedstrijd tegen Excelsior. In de zware wedstrijd tegen Benfica in Lissabon viel De Jong in de slotfase uit. "Zoals jullie hebben kunnen zien is Frenkie vlak voor tijd uitgevallen met een kneuzing. Ik heb er goede hoop op, maar we moeten zien hoe zich dat de komende dagen gaat ontwikkelen", zegt Ten Hag via de officiële kanalen van Ajax.

"Hij kwam met een van pijn vertrokken gezicht het veld af en dat bleef na de wedstrijd zo. Maar we hebben nog een aantal dagen en dan kan zo'n kneuzing weer genezen", aldus de coach, die geen eenvoudige middag verwacht tegen Excelsior. "Een fanatieke, gemotiveerde en getergde tegenstander. Ze zijn altijd lastig te bespelen als ze thuis spelen."

Dat Ajax door de Champions League-deelname weinig rust tussen wedstrijden heeft, vindt Ten Hag geen probleem. "We willen in alle drie de competities blijven en ook winnen. We leven van wedstrijd naar wedstrijd. De focus ligt nu dus op Excelsior. Daar moeten we goed op voorbereid zijn."