Hamburger SV ontslaat trainer

Christian Titz heeft te horen gekregen dat zijn contract bij Hamburger SV wordt verscheurd. De oefenmeester wordt een matige competitiestart verweten.

De Duitsers degradeerden afgelopen seizoen voor het eerst in het bestaan van de Bundesliga van het hoogste niveau en een treedje lager valt het ook niet mee. HSV staat na tien duels op achttien punten en bezet daarmee de vijfde plaats, terwijl het gat op koploper 1. FC Köln slechts twee punten bedraagt. Toch is dat volgens de clubleiding ondermaats.

"Het is onze taak om de sportieve situatie uitvoerig te analyseren", aldus technisch directeur Ralf Becker. Via de officiële kanalen van de club licht hij het drastische besluit toe. “We zijn tot de conclusie gekomen dat de ploeg niet de gewenste ontwikkeling doormaakt en dat het risico daardoor bestaat dat we onze doelen niet zullen halen."

De 37-jarige Hannes Wolf neemt het roer over. Hij werkte bij jeugdteams van Borussia Dortmund en stond vervolgens voor het eerst op eigen benen bij VfB Stuttgart, die hij naar promotie naar het hoogste niveau leidde. In januari van dit jaar werd hij echter ontslagen. Wolf is de twaalfde trainer in tien jaar bij HSV, wat als een trainerskerkhof bekend is gaan staan. Vier tussenpauzen worden in die berekening nog niet eens meegerekend.