Ajax speelt noodgedwongen met uittenue tegen Benfica

Ajax speelt dinsdagavond in eigen huis met een uitshirt. Dat is nodig omdat alle outfits van Benfica te veel lijken op de rood-witte tenues van Ajax.

Alle clubs zijn verplicht om drie tenues aan te melden bij de UEFA en in alle Portugese varianten is rood of wit verwerkt. Daarom heeft de Europese bond volgens de NOS de kleurenwaaier erbij gepakt en besloten dat Ajax in het uitshirt moet spelen om te voorkomen dat er verwarring ontstaat op het veld.

In 2017 overkwam dat Ajax ook al eens toen het in de kwartfinale van de Europa League aantrad tegen Schalke 04. Toen draaide het er zelfs op uit dat de Amsterdammers in shirts van het vorige seizoen moesten spelen. Een jaar eerder ging het mis bij Feyenoord, verhaalt de NOS. Arbiter David Fernandez wilde graag zijn gele outfit aan en verplichtte de Turken in het uitshirt te spelen omdat het anders te veel op zijn shirt leek. Dat tenue vertoonde echter weer veel overeenkomsten met de shirts van de Rotterdammers, die door de ijdelheid van Fernandez ook in andere shirts moesten spelen.