NBA: Lakers nog altijd zonder winst met James, Spurs te sterk in overtime

De basketballers van de Los Angeles Lakers hebben met LeBron James in de gelederen nog altijd niet gewonnen in de NBA. Maandagavond verloor de ploeg in eigen huis van de San Antonio Spurs, maar de Lakers waren dicht bij de winst.

De Spurs namen al vroeg een flinke voorsprong, maar de thuisploeg vocht zich knap terug en trok de stand in het derde kwart weer gelijk. In de laatste minuten leek San Antonio zich alsnog naar de winst te spelen, maar een drietje van Kyle Kuzma en een raak schot van James met drie seconden op de klok brachten de Lakers op gelijke hoogte: 128-128.

Er moest overtime gespeeld worden en daarin pakten de Lakers een 142-136 voorsprong. Toch ging het nog fout: Bryn Forbes en een drietje van Rudy Gay hielpen de Spurs naar één punt, waarna Patty Mills voor 142-143 zorgde. Dat bleek de eindstand, want een poging van afstand door James ging in de laatste seconde nog mis.