Fabuleuze Özil helpt Arsenal aan tiende zege op rij

Mede dankzij drie geniale momenten van Mesut Özil heeft Arsenal de tiende zege op rij geboekt. Leicester City werd met 3-1 aan de kant geschoven.

De ploeg van Unai Emery startte zonder Pierre-Emerick Aubameyang aan het duel en had het in de eerste helft lastig tegen The Foxes. De Londenaren hadden weliswaar veruit het meeste balbezit, maar de beste kansen waren voor de bezoekers, die via een ongelukkig eigen doelpunt van Hector Bellerin op voorsprong kwamen. Arsenal ontsnapte zelfs aan erger toen een bal na hands van Rob Holding niet op de stip ging terwijl de scheidsrechter er toch goed zicht op had.

Dat men toch met een gelijke stand ging rusten was volledig te danken aan Özil. De 30-jarige Duitser zou uitgroeien tot man van de wedstrijd en gaf de eerste aanzet voor die uitverkiezing vlak voor de pauze. Met een uiterst koele finish liet hij doelman Kasper Schmeichel kansloos en onverdiend was dat niet te noemen. De Gunners gaven veel gas en dat werd na rust omgezet in meer treffers. Özil had zich ondertussen met zijn treffer gekroond als meest scorende Duitser ooit in de Engelse competitie. Het record van meeste assists had hij al en dat bouwde hij nog maar wat verder uit.

Emery besloot het na een uur spelen helemaal om te gooien: hij haalde verdediger Stephan Lichtsteiner naar de kant voor Aubameyang en de razendsnelle Gabonees wist wel raad met de ruimte die steeds achter de verdediging van Leicester viel. Hij stond slechts twee minuten in het veld toen Özil met een splijtende pass langs vijf verdedigers zorgde dat Bellerin kon aanleggen voor een voorzet en daarna was het voor de spits een koud kunstje om te scoren. Drie minuten later was het weer raak na een bekeken overstapje en een assist van Özil en wederom was Aubameyang de doelpuntenmaker.

Tien minuten voor het einde kreeg de Duitser een welverdiende publiekswissel en mocht Aaron Ramsey zichzelf ook nog even laten zien. De middenvelder heeft nog altijd geen nieuw contract getekend en dreigt transfervrij te vertrekken in de zomerperiode. Arsenal heeft nu tien officiële wedstrijden op rij gewonnen en zeven daarvan werden gespeeld in de Premier League. Met al die driepunters is de ploeg nu opgestoomd naar de vierde plaats, met evenveel punten als Chelsea. Alleen Liverpool en Manchester City hebben twee punten meer.