Blind tempert verwachtingen: "Daar win je niet zomaar van"

Daley Blind tempert het optimisme in aanloop naar de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Benfica.

Ajax kan dinsdagavond een grote stap zetten richting de knock-outfase van de Champions League. Bij een zege op Benfica komen de Amsterdammers op zeven punten en dat zullen er vier meer zijn dan de Portugese grootmacht.

Blind is vooralsnog terughoudend. "Het is typisch Nederlands dat voor het begin van de Champions League niemand iets voor onze kansen gaf en iedereen er nu vanuit gaat dat wij Benfica ’even’ verslaan", vertelt de linkspoot in gesprek met De Telegraaf. "Benfica is een club die al jaren meedoet op dit niveau, dus daar win je niet zomaar van en pak je ook niet zomaar een punt tegen. We zullen weer op ons best moeten zijn."

Blind stelt dat Ajax passie en overtuiging moet laten zien en 'erop klappen'. "De sfeer in de Johan Cruijff ArenA is fantastisch, zeker bij Europese wedstrijden. Maar de laatste tijd voelen we ook veel steun in de competitie. Ik denk dat de fans weer graag naar het stadion komen. Het is mooi dat we die connectie weer hebben.”

"We zullen elke wedstrijd alles moeten geven om onze kwaliteiten eruit te laten komen. Dan zie je pas hoe goed we zijn. Er is een goede balans in de selectie met grote talenten en ervaren jongens, die bij grote clubs in Europa hebben gespeeld. Dat heeft Ajax goed op orde."