Golfer Luiten maakt knappe rentree na polsoperatie

Golfer Joost Luiten heeft een prima comeback achter de rug. De Nederlander lag er bijna vijf maanden uit wegens een polsblessure- en operatie, maar kwam in Spanje weer in actie op de Europese Tour. 

De Valderrama Masters in Andalusië werd door slecht weer ingekort 54 holes, terwijl de wedstrijd niet op zondag, maar op maandag tot een einde kwam. Luiten ging maandag rond in 67 slagen, vier onder par, en kwam zo uit op een eindscore van twee onder par, goed voor de gedeeld elfde plek.

De toernooiwinst was voor de Spanjaard Sergio Garcia, net als vorig jaar en in 2011. Met twaalf slagen onder par bleef hij de Ier Shane Lowry vier slagen voor, terwijl de Fin Mikko Korhonen op zes slagen als derde eindigde.

Door zijn gedeeld elfde plek stijgt Luiten in de Race to Dubai van de 64e naar de 61e plaats. Daar moet in de komende weken nog één plek verbetering in komen, dan mag hij van 15 tot en met 18 november in Dubai meespelen in het DP World Tour Championship, het afsluitende toernooi van de Europese Tour.