Wielerploeg LottoNL-Jumbo bevestigt komst Martin

Het was een publiek geheim maar nu is het officieel: Tony Martin maakt volgend wielerseizoen deel uit van Team LottoNL-Jumbo. Met name in de ploegentijdritten wordt veel van de viervoudig wereldkampioen tijdrijden verwacht. Daarnaast krijgt de 33-jarige Duitser een belangrijke ondersteunende rol binnen de ploeg die volgend jaar onder de Team Jumbo in het peloton actief zal zijn.

“Tony is de ontbrekende schakel waarnaar we nog op zoek waren. Hij brengt een karrenvracht aan ervaring mee en is een op en top professional.”, vertelt ploegmanager Richard Plugge. “Hij kan van grote waarde zijn in de ondersteuning van onze kopmannen. Dat hij voor ons heeft gekozen, is een mooie bevestiging van de ontwikkeling die we de laatste jaren doormaken”.

Martin tekent bij de Nederlandse ploeg een contract voor twee jaar. “Ik kijk er naar uit om bij Team LottoNL-Jumbo aan de slag te gaan. Ik deel hun visie”, aldus Martin. “De renners vormen een eenheid en de staf laat niets aan het toeval over in hun begeleiding. De benadering van het tijdrijden spreekt me bovendien erg aan. Ik wil graag een belangrijke teamplayer worden door de kopmannen te helpen en door succes te hebben in tijdritten.”

Eerder werd bekend dat Mike Teunissen, Taco van der Hoorn, Lennard Hofstede, Laurens De Plus en Jonas Vingegaard de overstap maken naar Team LottoNL-Jumbo. Gijs van Hoecke, Robert Wagner, Enrico Battaglin, Lars Boom en Bram Tankink gaan de ploeg verlaten.