Uitslag NAC - Willem II

De Brabantse derby tussen NAC Breda en Willem II heeft geen winnaar opgeleverd. Via een strafschop kwam de thuisploeg in de slotfase langszij.

In de openingsfase was er in het Rat Verlegh Stadion nog weinig te beleven, maar na bijna een halfuur spelen leverde de eerste goede kans meteen een doelpunt op. Mounir El Allouchi kreeg op de linkerflank alle tijd en ruimte om een voorzet te geven op Mitchell te Vrede, die NAC op voorsprong bracht. Te Vrede had daarna nog een keer kunnen scoren toen hij vanuit kansrijke positie voorlangs schoot.

NAC leek even sterker te worden door die goal, al kwam Willem II al snel op gelijke hoogte. Uit een indraaiende vrije trap van Daniel Crowley maakte Thomas Meissner er 1-1 van. De Tricolores zetten daarna door en vanuit een uitstekende aanval zorgde Donis Avdijaj er met een volley voor dat de bezoekers met een kleine voorsprong de rust in gingen.

Willem II kwam in de tweede helft lange tijd niet in de problemen. Het lukte de Tilburgers echter ook niet om de wedstrijd op slot te gooien en dus wist NAC toch nog een puntje te pakken. Mikhail Rosheuvel verdiende een strafschop na een overtreding van Pol Llonch en Rosheuvel tekende zelf van elf meter voor de 2-2 eindstand.

Daardoor pakt NAC Breda voor het eerst sinds 18 augustus weer een punt. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag won toen van De Graafschap (3-0). Met vier punten staat NAC nog wel onderaan met evenveel punten als FC Groningen, dat zondagmiddag op bezoek gaat bij Heracles Almelo. Willem II bezet nu de twaalfde plaats.

NAC - Willem II (PRO SHOTS/Marcel van Dorst)