MLB: Jansen met Dodgers naar World Series

De honkballers van de Los Angeles Dodgers hebben zich geplaatst voor de World Series, de strijd om de titel in de MLB. De ploeg rekende zaterdagavond in de zevende en beslissende wedstrijd van de National League Championship Series af met de Milwaukee Brewers: 1-5.

Christian Yelich sloeg al in de eerste inning een homerun voor de Brewers, dus de thuisfans gingen er eens even goed voor zitten. Daar bleef het echter bij en al in de tweede inning sloeg Cody Bellinger terug met een homerun, waarmee hij ook Manny Machado over de thuisplaat sloeg: 1-2.

Met Max Muncy en Bellinger op de honken bombardeerde Yasiel Puig de voet van de tribunes in de zesde inning: een 3-run homerun en 1-5, waarna werpers Kenley Jansen, doorgaans een closer, en Clayton Kershaw, doorgaans juist een starter, het vakkundig afmaakten.

Wedstrijd één van de World Series wordt dinsdagavond gespeeld, kort na twee uur 's nachts Nederlandse tijd. In Boston nemen de Dodgers het dan op tegen de Red Sox in een serie van wederom maximaal zeven wedstrijden.

Brewers - Dodgers (Bron: YouTube)