Barcelona wint van Sevilla, Messi loopt breuk op in arm en mist El Clásico

FC Barcelona heeft de topper in LaLiga thuis tegen Sevilla gewonnen. De Catalanen waren met 4-2 te sterk voor Sevilla en staan door de zege opnieuw aan de leiding van de Spaanse competitie. Grote tegenvaller voor Barcelona was dat Lionel Messi uitviel met een armblessure. De 31-jarige Argentijn kwam ongelukkig terecht en brak daarbij zijn spaakbeen in zijn rechterarm en is naar verwachting drie weken uit de roulatie.

Messi raakte in de zeventiende minuut geblesseerd toen hij na een duel verkeerd neerkwam op zijn rechterelleboog. De Argentijnse steraanvaller had direct veel pijn en nadat hij behandeld werd aan zijn arm probeerde Messi het nog even, maar al snel werd duidelijk dat hij niet verder kon. Hij zal in ieder geval de Champions League-wedstrijden tegen Internazionale missen. Messi mist ook de Clasico tegen Real Madrid, die volgende week zondag op het programma staat.

El Clásico, het duel tussen Barcelona en Real Madrid zal voor het eerst sinds 2007 gespeeld worden zonder Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Op het moment van de wissel stond Barcelona wel al met 2-0 voor tegen Sevilla. Philippe Coutinho opende de score al na twee minuten na een assist van Messi. Diezelfde Messi maakt na
twaalf minuten de 2-0.

De 2-0 bleef lang staan. Pas na een uur spelen kwam daar verandering in. Barcelona kreeg een strafschop en die wist Luis Suarez te benutten. Pablo Sarabia deed tien minuten voor tijd nog iets terug voor Sevilla, maar meer dan een eretreffer werd het niet. In de slotminuten van de wedstrijd werd er nog twee keer gescoord. Ivan Rakitic maakte via een heerlijke volley de 4-1 en Luis Muriel bepaalde de eindstand op 4-2. Barcelona is met achttien punten uit negen wedstrijden de nieuwe koploper in LaLiga, waar Deportivo Alavés de verrassende de nummer twee is met een punt minder.

Uitslagen LaLiga zaterdag
Real Madrid - Levante 1-2
Valencia - Leganés 1-1
Villarreal - Atlético Madrid 1-1
Barcelona - Sevilla 4-2