Uitslag Excelsior - Vitesse

Excelsior heeft zaterdagavond de derde zege van het seizoen geboekt. Op eigen veld waren de Rotterdammers te sterk voor Vitesse.

Drie punten was het onderlinge verschil in het voordeel van Vitesse tussen beide ploegen voorafgaand aan hun onderlinge wedstrijd. In de eerste 29 minuten van han het duel gebeurde er niet veel, maar na een half uur was Excelsior dichtbij de openingstreffer. Na een mooie actie van Marcus Edwards schoot Jerdy Schouten tegen de paal.

Na 34 minuten dacht Excelsior alsnog op 1-0 te komen, maar een doelpunt van Jeffry Fortes werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vijf minuten voor rust werd er alsnog gescoord. Een vrije trap van Luigi Bruins werd door Max Clark in zijn eigen doel gewerkt.

Twee minuten na rust was Vitesse dichtbij de gelijkmaker, maar schoot Bryan Linssen tegen de paal. De bezoekers gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar Sonny Stevens voorkwam met enkele reddingen een Arnhemse treffer. Waar Vitesse niet scoorde, lukte Excelsior dit wel. Jurgen Mattheij nam een afgeslagen bal in één keer op de pantoffel en schoot prachtig raak: 2-0.

In de blessuretijd leek de wedstrijd nog even spannend te worden nadat Vitesse een strafschop kreeg na een overtreding van Stevens op Roy Bergwijn, waarbij de doelman met rood werd weggestuurd. Alessandro Damen nam de plek onder de lat over en voorkwam dat Oussama Darfalou de 2-1 kon scoren, waardoor het 2-0 bleef.