Volleybalsters eindigen als vierde op WK

De Nederlandse volleybalsters zijn op het WK in Japan als vierde geëindigd. Nadat het vrijdag verloor van Servië in de halve finale was China te sterk in de strijd om het brons: 0-3 (22-25, 19-25, 14-25).

Nederland keek lang tegen in de eerste set tegen een achterstand aan tegen regerend olympisch kampioen China. Oranje kwam bij een stand van 22-22 langszij, maar daarna wist China drie punten op rij te winnen.

In de tweede set kon Nederland tot halverwege de set meekomen met China, al keek de Nederlandse ploeg steeds tegen een kleine achterstand aan. Bij een 11-12 stand in het voordeel van China liepen de Chinese volleybalsters weg bij Nederland. Oranje kon zich niet meer terug knokken in de set en China won de set met 19-25.

Het verzet van Oranje was in de derde set gebroken. De Nederlandse volleybalsters keken al snel tegen een achterstand aan en China liep steeds meer weg. China won de set eenvoudig met 14-25.

Zo bleef een Nederlandse WK-medaille uit, maar de vierde plek in Japan gaat alsnog de geschiedenisboeken in. Tot dit wereldkampioenschap waren de volleybalsters nooit hoger geëindigd dan een zevende plaats. Dat was in 1998, dat toernooi werd ook gespeeld in Japan.

Samenvatting WK volleybal Nederland - China (bron: YouTube)