Auto rijdt 240 km/uur op de A1, bestuurder na achtervolging aangehouden

Op donderdag 18 oktober zijn in Apeldoorn er vier mannen staande gehouden voor gevaarlijk weggedrag en te hard rijden.

Rond 13.05 uur werd de auto gespot door twee agenten die op de A1 reden en de auto controleerde op snelheid. Daar bleek dat de auto met een snelheid van 176 km/uur over de A1 reed waar 100 km/uur is toegestaan. Er werd een volgteken gegeven aan de auto maar deze werd genegeerd. De vluchtende auto reed met snelheden welke boven de 240 km/uur uit kwamen alwaar 100 km/uur is toegestaan. De auto reed vervolgens met hoge snelheid de N345 op richting Voorst. Daar werd een snelheid met 150 km/uur gemeten waar 80 km/uur is toegestaan. Hier verloren de agenten de auto uit het oog. Met meerdere eenheden is er naar de auto gezocht.

Rond 14.00 uur kwam er een melding binnen van een oplettende burger in Klarenbeek die de auto en de mannen hadden gezien. De mannen vroegen om een taxi die hen naar Amsterdam kon brengen. De politie kwam ter plaatse en kon de mannen aanhouden. De verklaring voor het harde rijden was dat de man geen rijbewijs had.

Omdat het voertuig voorzien was van buitenlandse handelaarsplaten en niet direct de identiteit dan wel status van het voertuig vast te stellen was, zijn alle 4 de verdachten ter plaatse staande gehouden. Het voertuig is in beslag genomen en de bestuurder, een 30 jarige man uit Zweden, is aangehouden.

De verdachte is later in de avond met een dagvaarding heengezonden. De officier van justitie gaan een beslissing nemen over het al dan niet terug geven van het voertuig.