Duitsers kampen met blessuregolf voor duel met Oranje

Nederland treft zaterdag niet het sterkst mogelijke Duitsland in de Nations League. Bondscoach Joachim Löw heeft al zeven afmeldingen ontvangen.

Na eerdere afzeggingen van Marco Reus (Borussia Dortmund), Ilkay Gündogan (Manchester City), Nils Petersen (SC Freiburg), Kai Havertz (Bayer Leverkusen) en Antonio Rüdiger (Chelsea) hebben nu ook reservedoelman Kevin Trapp (Frankfurt) en en middenvelder Leon Goretzka (Bayern München) zich afgemeld met blessures. Emre Can (Juventus), Bernd Leno (Arsenal) en Serge Gnabry (Bayern München) zijn als vervangers opgeroepen door de Duitse keuzeheer.

Leroy Sané zit ook bij de groep van Löw. De aanvaller van Manchester City werd niet uitgenodigd voor het WK, maar wordt wel gezien als een belangrijke schakel om kwalificatie voor het EK van 2020 af te dwingen. Het winnen van de Nations League is daarvoor een mogelijkheid, dus treedt Duitsland met een zo sterk mogelijke selectie aan tegen Nederland.

Mark Uth is eveneens van de partij. De voormalig speler van sc Heerenveen maakt tegenwoordig furore bij Schalke 04 en is voor het eerst opgeroepen. Hij maakte vorig seizoen veertien treffers in de Bundesliga en hoopt nu ook Nederland pijn te doen. Op dinsdag 16 oktober komen de Duitsers opnieuw in actie tegen Frankrijk. Het eerdere duel tussen de twee eindigde in een gelijkspel, terwijl Nederland met 2-1 verloor van Les Bleus.