Belgische bende binnen 60 minuten in Nederland opgepakt

Op maandagochtend 8 oktober zijn in Eindhoven vier personen aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Uit dit verhaal blijkt een mooi voorbeeld van internationale samenwerking.

Een man van 22 jaar is maandagochtend in de val gelopen van een dievenbende. De man had een afspraak gemaakt via een datingsite met een jonge vrouw. Die laatste stelde hem nog een tweede meisje voor. In de kamer waar de afspraak plaatsvond, werden verschillende drankjes genuttigd.

Weg met een smoes
Tijdens het bezoek kreeg de man onder meer frisdrank aangeboden. Het viel de man op dat de dames er op stonden dat hij het drankje leeg dronk. Een van de dames vertrok, de andere vrouw bleef nog even bij het latere slachtoffer tot ook zij met een smoes vertrok maar beloofde om snel terug te keren.

Ook het tweede meisje kwam niet meer terug naar de kamer. Na een tijdje wachten, besloot de man om te gaan kijken wat er gaande was. Bij het opstaan draaide de man en hij voelde zich versuft. Hij ging aan het raam staan en stelde vast dat zijn gele wagen was verdwenen. Niet alleen zijn auto was weg, ook zijn smartphone en zijn portefeuille met een grote som geld waren gestolen. 

Tijdens het onderzoek in België werd duidelijk dat de twee dames niet alleen gekomen waren, maar al op 29 september in het gezelschap van twee mannen ingecheckt hadden in het hotel. Op maandagochtend checkten ze uit.

Binnen het uur gearresteerd
Het gestolen voertuig werd in ANPR (Automatische kentekenplaat herkenning) ingevoerd. Om 8.35 uur werd de gestolen Mini Cooper in Bladel gesignaleerd via de speciale ANPR-camera's.  Amper twee minuten later zag een agent de gele wagen in Eersel  in de file staan. Om 8.46 uur werd de auto daar gestopt en konden de vier inzittenden ingerekend worden.

De verdachten zijn nog niet verhoord in België. Het gaat om twee mannen van 18 en 25 jaar, een vrouw van 23 jaar en een minderjarig meisje. Er is een onderzoeksrechter gevorderd die het verdere onderzoek zal voeren.