Nederlaag PSV tegen Internazionale

PSV heeft woensdagavond ook de tweede groepswedstrijd in de Champions League verloren. De Eindhovenaren gingen onderuit tegen Internazionale.

Na een aantal speldenprikjes aan de kant van de bezoekers, kreeg PSV de eerste serieuze mogelijkheid. Luuk de Jong legde een voorzet van Denzel Dumfries knap terug met zijn hoofd, waarna Steven Bergwijn vanuit kansrijke positie over schoot. Halverwege de eerste helft was PSV wederom dichtbij de 1-0. Een schot van Pablo Rosario werd gekeerd door Samir Handanovic en vervolgens liepen Milan Skriniar en Danilo D'Ambrosio elkaar in de weg, maar Gastón Pereiro kwam net te laat om daarvan de profiteren.

Internazionale verzuimde via Matías Vecino op voorsprong te komen. De Uruguyaan kreeg de bal op een presenteerblaadje na een pass van Mauro Icardi en schoot over. Een minuut later lag de 1-0 voor PSV in het net. Van buiten het strafschopgebied schoot Rosario de bal heerlijk tegen de touwen. De middenvelder werd daarmee de honderdste Nederlandse doelpuntenmaker in de Champions League.

Na de voorsprong voorsprong voor de Eindhovenaren zetten de Milanezen aan. Icardi kreeg een goede kopbal, maar kopte net naast. Jeroen Zoet moest ook handelend optreden op een kopbal van de Argentijn. Radja Nainggolan schoot van afstand rakelings naast. Vier minuten voor rust ontsnapte Handanovic aan een rode kaart. De doelman kreeg de bal tegen zijn hand buiten het strafschopgebied, maar werd slechts bestraft met geel. In de 44ste minuut volgde de gelijkmaker. Een afstandsschot van Kwadwo Asamoah werd niet goed verwerkt door Zoet en na een poging van Icardi kwam de bal voor de voeten van Nainggolan en de Belg schoot raak: 1-1.

Het eerste wapenfeit na rust viel te noteren voor de nummer vier van de Serie A. Een kopbal van Icardi kon worden gekeerd door Zoet. Toch was PSV het dichtst bij een hernieuwde voorsprong. Pereiro draaide zich knap vrij en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied tegen de buitenkant van de paal. De derde treffer van de avond viel na een uur spelen voor Inter. Na een lange pass liep Zoet Daniel Schwaab omver en voor Icardi was het een koud kunstje om de 1-2 binnen te schuiven.

De spits bleef de grote plaag voor de verdediging van PSV en met een kopbal was hij dichtbij de 1-3, maar ditmaal kon Zoet wel goed ingrijpen. Een kwartier voor tijd stond Pereiro zijn plaats af aan Donyell Malen en de invaller liet zich aanvallend direct gelden. De aanvaller maakte een fantastische omhaal, maar met ook een schitterende redding voorkwam Handanovic de 2-2 en hielp daarmee zijn ploeg aan de tweede zege. PSV staat na twee wedstrijden nog op nul punten en treft op 24 oktober Tottenham Hotspur, dat ook nog puntloos is na de 2-4 nederlaag op eigen veld tegen Barcelona.

Teleurstelling bij PSV na de 1-2 van Inter (Pro Shots / Joep Leenen)

PSV

1 - 2

Internazionale

27' Rosario    44' Nainggolan