Jonk waarschuwt PSV: "Inter dwong dat geluk wel af"

Wim Jonk verwacht een lastige avond voor PSV, dat het woensdagavond in de Champions League opneemt tegen Internazionale.

De 51-jarige Volendammer heeft een verleden bij beide clubs. "Het huidige Inter oogt niet verfijnd of heel creatief, maar wel heel degelijk en heel Italiaans. Tegen Tottenham Hotspur wonnen ze met wat geluk, maar dat dwingen ze wel af. PSV moet daar heel bedacht op zijn", vertelt Jonk in gesprek met de NOS.

"PSV zal niet zoveel ruimte krijgen als bijvoorbeeld tegen Ajax. Er zullen twee, drie momenten komen waarop ze moeten toeslaan. Die mogelijkheden komen er, daar heb ik alle vertrouwen in. Maar Inter heeft natuurlijk wel jongens als Icardi, Candreva en Perisic, die levensgevaarlijk kunnen zijn."

Jonk ging zelf in 1993 samen met Dennis Bergkamp van Ajax naar Inter. Hoewel ze daar de UEFA Cup wonnen, werd het Italiaanse avontuur geen groot succes. Toen Bergkamp in 1995 voor Arsenal koos, ging Jonk terug naar Nederland. "Op een gegeven moment dacht ik: moet ik nog een jaar? Ik wilde toch vooruit denken, dus koos ik voor het sportieve gedeelte en niet voor het geld."

"Bij PSV heb ik een mooie tijd gehad bij een prachtige club. Met Dick Advocaat als trainer en een mooie, sterke groep om op te bouwen. We konden het Ajax, toen de beste van Europa, moeilijk maken en werden in 1997 kampioen", aldus de 49-voudig international, die zijn carrière afsloot bij Sheffield Wednesday.