Darter Noppert boekt eerste toernooizege bij PDC

Danny Noppert heeft Players Championship 20 gewonnen en boekte daarmee zijn eerste toernooizege bij de PDC. Na de zege op Rob Cross moest Ian White er in de finale aan geloven. Door deze zege klimt Noppert in zijn debuutjaar in de top64.

De dag begon nog moeizaam tegen Gary Eastwood (6-3), zijn gemiddeldes vlogen daarna omhoog. Mark Dudbridge ging er met 6-2 vanaf, gevolgd door Davy van Baelen (6-3) en Ricky Evans (6-4). In de kwartfinale werd Chris Quantock met 6-3 verslagen. In de halve finales trof hij de wereldkampioen Cross kwam op een 2-3-voorsprong, maar door twee twaalfdarters om de partij af te sluiten won Noppert met 6-4. Hij noteerde een gemiddelde van 104,7 per beurt.

In de finale sloeg Noppert gelijk toe. Hij won in de eindstrijd tegen White zijn eigen leg met een 72-finish, gevolgd door de break met een 88-finish. Voor White is het alweer zijn vijfde finale op de Pro Tour dit jaar. Diamond won zaterdag van Jimmy Hendriks, Nathan Aspinall, Kyle Anderson, Ron Meulenkamp, Mensur Suljovic en Keegan Brown. White pakte de rebreak, maar kon vervolgens de stand niet gelijk trekken. Noppert kwam op 3-1 en vervolgens op 5-2.  White wist met een 72-finish de druk nog wel op te voeren en zag Noppert niet in vijf beurten uitgooien. White kwam op 5-4 met een 120-finish, maar daar bleef het bij. Noppert besliste vervolgens de partij met een 75-finish.

Er deden nog meer Nederlanders mee in Dublin. Jermaine Wattimena en Ron Meulenkamp haalden de vierde ronde. Jeffrey de Graaf en Jeffrey de Zwaan kwamen tot de derde ronde. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld verloren allebei al hun eerste partij, al zal het gevoel over het vertoonde spel wel anders zijn. Mighty Mike gooide 104,2 per beurt, om toch met 5-6 te verliezen van Martin Schindler. Barney bleef steken op exact 90 tegen Ryan Searle (5-6).

Zondagavond begint de World Grand Prix. Noppert komt maandagavond in actie. Vanavond zullen Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen de oche betreden.