Van Vleuten reed WK wielrennen uit met gebroken knie

Annemiek van Vleuten heeft de laatste 95 kilometer in de wegwedstrijd bij het WK wielrennen voor Vrouwen in Innsbruck gefietst met een gebroken knie. Dat bleek uit medisch onderzoek na afloop van de wedstrijd, waarin ze zevende werd op zeven minuten van Anna van der Breggen.

"Een breuk. Ik kan het niet geloven. Emotioneel nu. Het zal genezen, maar dat heeft tijd nodig (weken)'', liet ze weten op Twitter met daarbij een röntgenfoto waarop de breuk te zien is.

Van Vleuten kwam samen met Ellen van Dijk ten val in aanloop naar de beklimming van de Gnadenwald. Ze kon snel terugkeren in het peloton mede dankzij de hulp van Van Dijk. Op een goede veertig kilometer opende ze zelfs de aanval, waarna Van der Breggen ervandoor ging.

Na afloop gaf ze ook meteen een reactie aan de NOS: "Ik had echt pijn, maar stapte snel weer op en heb ook nog een bijdrage kunnen leveren aan het goud van Anna van der Breggen. Ik ben vanzelfsprekend teleurgesteld voor mezelf, maar ik ben blij voor Anna. We waren allebei outstanding. Bij de val zag mijn knie er raar uit en wist ik dat ik niet honderd procent meer was."

Van Vleuten reed het WK uit met een gebroken knie. (PRO SHOTS/Gepa)
Van Vleuten reed het WK uit met een gebroken knie. (PRO SHOTS/Gepa)