Rosario: "We pushen elkaar naar een hoger niveau"

Pablo Rosario is uitgegroeid tot een vaste basisspeler bij PSV. De middenvelder is blij met de concurrentiestrijd bij zijn club.

Met de komst van Erick Gutiérrez heeft Rosario er voor zijn positie een concurrent bijgekregen, maar daar blijft hij rustig onder. "Wij hebben een heel goede selectie en als ik volgende week niet speel, is het geen reden direct bij de pakken neer te zitten. Natuurlijk wil ik voetballen en wil ik ook blijven spelen. Maar uiteindelijk doen we het met z'n allen en moeten we als team vechten", zegt hij in Voetbal International.

"Het is voor iedereen de bedoeling het de trainer zo lastig mogelijk te maken. Ook voor Guti, hij wil laten zien wat hij kan. Voor ons is het alleen maar goed dat hij de kwaliteit in het team omhooghaalt als hij erin komt, net als Bart Ramselaar en Donyell Malen. We pushen elkaar naar een hoger niveau, daar worden we allemaal sterker van."

De 21-jarige Rosario heeft in Eindhoven een contract tot medio 2020 en volgens VI wil de PSV-leiding binnenkort met hem in gesprek over een verlenging. Hetzelfde geldt voor Jorrit Hendrix. Rosario speelde vorig seizoen veertien duels voor PSV in de Eredivisie en dit seizoen tot nu toe vijf van de zes.