Hockeyer Swaen maakt hattrick tegen oude werkgever, 400e goal Hertzberger

Hockeyer Tim Swaen kende zondag in de Hoofdklasse geen genade tegen zijn oude werkgever Tilburg. De strafcornerspecialist in dienst van Bloemendaal scoorde liefst drie keer tegen zijn voormalig ploeggenoten. Daarmee was hij in zijn eentje verantwoordelijk voor de halve productie van de Mussen. Rotterdam boekt een zwaarbevochten en belangrijke overwinning op Kampong.

SCHC - Amsterdam (2-4)
2' 0-1 Jan-Willem Buissant
27' 1-1 Bram Weers
29' 1-2 (sc) Justin Reid-Ross
38' 1-3 Mirco Pruyser
40' 1-4 Boris Burkhardt
45' 2-4 (sc) Thijn Knetemann
SCHC kreeg Amsterdam op bezoek en die ploeg bleek een maatje te groot voor de Bilthovenaren. Het werd 2-4 dankzij goals van Jan-Willem Buissant, Justin Reid-Ross, Mirco Pruyser en Boris Burkhardt. Stichtsche blijft vandaar de hekkensluiter van de Hoofdklasse Heren.

Bloemendaal - HC Tilburg (6-1)
4' 0-1 (sc) Gareth Furlong
12' 1-1 (sc) Floris Wortelboer
15' 2-1 (sc) Tim Swaen
31' 3-1 (sc) Tim Swaen
41' 4-1 Thierry Brinkman
45' 5-1 (sb) Arthur Van Doren
70' 6-1 (sc) Tim Swaen
Bloemendaal is de koploper van de Hoofdklasse Heren en bevestigde die positie door thuis ruimschoots te winnen van Tilburg. De Brabanders kwamen nog wel even op voorsprong via de Welsh international Gareth Furlong. Eenmaal van de schrik bekomen liepen de Mussen na de gelijkmaker van Floris Wortelboer in de twaalfde minuut uit naar 6-1. Tim Swaen maakte een hattrick uit de strafcorner tegen zijn oude ploeg.

Oranje-Rood - Pinoké (3-2)
2' 0-1 (sc) Alex Hendrickx
20' 1-1 Bob de Voogd
25' 1-2 (sc) Camil Papa
49' 2-2 (sc) Mink van der Weerden
63' 3-2 Thomas Briels
Pinoké leek op weg naar een stuntje én de eerste overwinning van het seizoen tegen Oranje-Rood. Belgisch international Alex Hendrickx en Camil Papa scoorden voor de Steekneuzen voor rust, Bob de Voogd deed dat voor de thuisploeg. Maar in de tweede helft stelden Mink van der Weerden en de Belgisch international van OR Thomas Briels orde op zaken voor de Eindhovenaren.

Almere - HGC (0-4)
20' 0-1 Ashley Jackson
29' 0-2 (sc) Ashley Jackson
50' 0-3 Dick Möhlmann
66' 0-4 Dick Möhlmann
Almere had op eigen veld weinig in te brengen tegen HGC. Zowel Ashley Jackson als Dick Möhlmann scoorde twee keer voor de Gazellen. Almere kan de zege van vrijdag dus geen goed vervolg geven en houdt even halt op de negende plek op de ranglijst. HGC staat vijfde.

Klein Zwitserland - Den Bosch (1-3)
16' 0-1 Noud Schoenaker
22' 1-1 Martijn van Grimbergen
52' 1-2 (sc) Nicolas Della Torre
66' 1-3 Jelle Galema
Klein Zwitserland ontving Den Bosch, dat wellicht wat was aangeslagen na de nederlaag tegen Almere van vrijdagavond. Echter de Bosschenaren rechtten hun rug tegen de promovendus en keerden met drie punten in de tas en een 1-3 huiswaarts.

Kampong - Rotterdam (1-2)
7' 1-0 Ties Ceulemans
19' 1-1 Diede van Puffelen
54' 1-2 (sc) Jeroen Hertzberger
54' 0-1 (sc) Jeroen Hertzberger
Rotterdam heeft de weg naar boven gevonden. De formatie van Albert-Kees Manenschijn boekte een knappe en belangrijke zege op regerend landskampioen Kampong. Jeroen Hertzberger schoot de beslissende 1-2 erin. Het was alweer de 400ste treffer in de loopbaan van de international. Kampong blijft ondanks de nederlaag staan op de tweede plek op de ranglijst. Rotterdam staat zesde.