Zeperd voor hockeysters hdm op eigen veld tegen Pinoké

Het duel Hurley - SCHC viel zondag letterlijk in het water in de Hoofdklasse van het dameshockey. Wegens de heftige regenval werd die wedstrijd afgelast. De andere vijf potjes in speelronde vijf vonden wel doorgang, zij het in de stromende regen.

Laren pakte de winst in een gelijkopgaand duel met Kampong. Den Bosch staat weer als vanouds bovenaan de ranglijst, de Brabanders wonnen eenvoudig van Groningen. Amsterdam en Oranje-Rood wonnen ook en delen mee in de koppositie met twaalf punten uit vijf wedstrijden.

Laren - Kampong (1-0)
56' 1-0 (sc) Elin van Erk
Het duel verdiende misschien geen winnaar en lang leek het dat Laren – Kampong doelpuntloos onbeslist zou blijven. Tot Elin van Erk in de 56ste minuut de thuisploeg naar de overwinning tipte na een ingestudeerde corner.

Groningen - Den Bosch (1-6)
6' 0-1 (sc) Ireen van den Assem
14' 0-2 Frédérique Matla
31' 0-3 (sc) Frédérique Matla
33' 1-3 (sc) Willemijn Bos
38' 1-4 Margot van Geffen
41' 1-5 Lidewij Welten
65' 1-6 (sb) Ireen van den Assem
Een zorgeloze overwinning van Den Bosch op Groningen. De Brabanders stonden na een half uur spelen al met 3-0 voor tegen de thuisploeg. Door de zege stijgt de ploeg van Raoul Ehren van de vijfde naar de eerste plek. De dames uit Groningen staan laatste.

Amsterdam - Bloemendaal (1-0)
69' 1-0 (sc) Kimberly Thompson
Een benauwde uitslag, maar Amsterdam won niettemin van Bloemendaal. De Mussen waren ontzettend dicht bij een stunt in het Amsterdamse Bos door het gerenommeerde Amsterdam lang op 0-0 te houden. Het moest tot de 69ste minuut duren voordat Kimberly Thompson alsnog de verlossende treffer uit een strafcorner maakte voor Amsterdam.

Oranje-Rood - Huizen (2-1)
5' 1-0 (sc) Valerie Magis
31' 2-0 Fiona Morgenstern
53' 2-1 (sc) Kaya Lücker
En met Oranje-Rood hebben we de derde koploper in de Hoofdklasse Dames te pakken. De Eindhovenaren wonnen met 2-1 van Huizen en hebben net als Den Bosch en Amsterdam inmiddels twaalf punten verzameld. Valerie Magis en Fiona Morgenstern scoorden voor de rust voor de Brabanders. Het was voldoende, want de bezoekers kwamen alleen via Kaya Lücker nog tot scoren.

hdm - Pinoké (0-4)
10' 0-1 Gabi Nance
25' 0-2 (sc) Kari Stam
52' 0-3 (sc) Dana Luykx
64' 0-4 (sc) Frédérique Malefason
Een flinke zeperd voor hdm, dat met 0-4 onderuit ging op het eigen veld tegen promovendus Pinoké. De Amsterdammers waren vooral effectief uit de corner: drie van de vier doelpunten kwamen zo tot stand. Alleen de openingstreffer van de Australische Gabi Nance was een veldgoal. Pinoké staat op een verdienstelijke zevende plek op de ranglijst, hdm één plekje lager.