Tiental van Barcelona kan niet winnen van Girona

Barcelona heeft zondagavond in eigen huis niet weten te winnen van Girona (2-2). Een vroege rode kaart van Clement Lenglet gooide roet in het eten.

In Camp Nou kwam de ploeg van trainer Ernesto Valverde nog wel op voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. Na 35 minuten kreeg Lenglet echter rood en profiteerden de bezoekers optimaal van de man-meer-situatie. De bezoekers kwamen zelfs op een 1-2 voorsprong, maar moesten genoegen nemen met een punt na de gelijkmaker van Gerard Piqué.

Titelconcurrent Real Madrid had eerder dit weekend al met 1-0 gewonnen van Espanyol en had daardoor de koppositie overgenomen van Barcelona. De Catalanen wisten dan ook wat hen te doen stond tegen Girona. De thuisploeg was de bovenliggende partij en kwam na achttien minuten spelen verdiend op voorsprong. Arturo Vidal worstelde zichzelf het strafschopgebied in en leverde de bal af bij Lionel Messi, die de score opende.

Barcelona, dat afgelopen dinsdag nog met 4-0 te sterk was voor PSV in de Champions League, kreeg na ruim een half uur spelen een tegenvaller te verwerken. Lenglet raakte in een duel om de bal zijn tegenstander Pere Pons met zijn elleboog in het gezicht. Na het bekijken van de beelden langs het veld besloot scheidsrechter Jesús Gil Manzano rood uit te delen aan de verdediger, die in de competitie voor het eerst aan de aftrap verscheen.

Kort voor rust kwam Girona langszij via Christhian Stuani. Piqué liet zich aftroeven in het strafschopgebied, waarna Stuani doelman Marc-André ter Stegen passeerde. Vijf minuten na de thee kwam Girona zelfs op voorsprong. Vanuit de rebound poeierde Stuani de bal in de kruising. Het was voor Barcelona het startsein om het tempo op te krikken en de jacht op de gelijkmaker werd geopend. Uiteindelijk was het Piqué die na een uur spelen de gelijkmaker in de kruising kopte.

Met een man minder ging Barcelona op zoek naar de winnende treffer. Luis Suárez, Samuel Umtiti, Jordi Alba en Messi kregen mogelijkheden, maar Girona hield stand. Philippe Coutinho was er met een afstandschot nog dichtbij, maar zijn knal ging maar net naast. Door het gelijkspel komt Barcelona op dertien punten uit vijf wedstrijden, evenveel als Real Madrid.