Tennisser Thiem wint in Sint-Petersburg, Simon pakt titel voor eigen publiek

Tennisser Dominic Thiem heeft het ATP-toernooi van Sint-Petersburg op zijn naam geschreven. De Oostenrijker was op het Russische hardcourt in de finale te sterk voor de Slowaak Martin Klizan: 6-3, 6-1. Voor Thiem was het de elfde titel, maar de ogen waren deze week ook gericht op Mikhail Youzhny.

De 36-jarige Rus werd in de tweede ronde uitgeschakeld door Roberto Bautista Agut en daarmee kwam er na bijna twintig jaar een einde aan de profloopbaan van Youzhny. Hij won in zijn carrière tien ATP-titels, schopte het in 2008 tot de achtste plek op de wereldranglijst en haalde op de US Open van 2006 en 2010 de halve finales, terwijl hij op de drie andere Grand Slams telkens één keer de kwartfinales haalde.

In het Franse Metz stond de Moselle Open op het programma en dat werd voor de tweede keer een prooi voor thuisfavoriet Gilles Simon, zijn veertiende titel. Simon was in de finale een maat te groot voor de Duitser Matthias Bachinger, die op zijn 31e zijn eerste ATP-finale speelde: 7-6 (2), 6-1.