Arsenal boekt vierde zege op rij en nadert concurrentie

Arsenal heeft goede zaken gedaan in de subtop van de Premier League. Het elftal van coach Unai Emery rekende zondag op eigen veld af met Everton: 2-0.

Dat betekende de vierde competitiezege op rij voor de Londenaren, die Manchester United zijn gepasseerd op de ranglijst en nu met twaalf punten uit zes wedstrijden zesde staan in Engeland. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt zes punten, terwijl Tottenham Hotspur en Watford binnen handbereik zijn voor de Londenaren.

Arsenal verloor zijn eerste twee wedstrijden van het seizoen, maar sindsdien is de ploeg aan de beterende hand. West Ham United, Cardiff City en Newcastle United werden achtereenvolgens verslagen in de Premier League, terwijl afgelopen donderdag in de Europa League ook nog eens een zege volgde op het Oekraïense Vorskla Poltava. Everton leed vorige week op eigen veld tegen West Ham United zijn eerste competitienederlaag dit seizoen, maar kon tegen Arsenal wel weer beschikken over Richarlison.

De Braziliaanse aanvaller miste de laatste drie duels vanwege een schorsing, maar verscheen in het Emirates Stadium wel weer aan de aftrap. Everton had al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kunnen komen, maar Petr Cech voorkwam met puik keeperswerk een treffer van Dominic Calvert-Lewin.

Aan de overzijde redde Jordan Pickford na een klein kwartier voetballen op een poging van Nacho Monreal. Arsenal oogde kwetsbaar in defensief opzicht en ontsnapte in de eerste helft opnieuw: een poging van Richarlison scheerde rakelings voorbij het doel van Cech.

Arsenal had het in de eerste helft lastig, maar liep vervolgens in eerste kwartier van de tweede helft razendsnel weg bij Everton. Alexandre Lacazette opende na 56 minuten voetballende de score met een fantastische uithaal in de bovenhoek, waarna Pierre-Emerick Aubameyang drie minuten later voor de 2-0 zorgde.

De spits uit Gabon schoot van dichtbij binnen, na goed voorbereidend werk op de counter van Mesut Özil en Aaron Ramsey. Overigens leek Aubameyang zich wel in buitenspelpositie te bevinden op het moment dat hij de bal ontving. Arsenal speelde het duel daarna professioneel uit en zag de overwinning eigenlijk geen moment meer in gevaar komen.