PSG blijft ongenaakbaar in Franse competitie

Paris Saint-Germain heeft ook de zesde wedstrijd van het seizoen gewonnen in de Ligue 1. Daarmee herstelt de ploeg zich van de nederlaag in de Champions League.

PSG had wat goed te maken nadat het afgelopen dinsdag op Anfield bij vlagen aan flarden werd gespeeld door Liverpool. Tuchel moest het in het Roazhon Park stellen zonder de nog altijd geschorste Kylian Mbappé en de Duitser moest al vroeg in de wedstrijd een nieuwe tegenvaller incasseren. Adrien Rabiot kreeg de bal na elf minuten voetballen uit een hoekschop ongelukkig op het lichaam en scoorde zo onbedoeld in eigen doel: 1-0.

Het doel van de Parijzenaren werd overigens verdedigd door Gianluigi Buffon, doordat eerste keeper Alphonse Aréola ontbrak vanwege privéomstandigheden. PSG had het in de eerst helft lastig, maar wist op slag van rust toch een gelijkmaker te forceren. Julian Draxler trok de bal vanaf de rechterkant van het veld terug richting de rand van het strafschopgebied, waarna Edinson Cavani met een vernuftig overstapje Ángel Di María in staat stelde op doel te schieten. De Argentijn drukte vanaf een meter of negentien succesvol af en bracht de stand zo in evenwicht.

PSG kon de thee zo opzoeken met een gelijke stand en trok de wedstrijd in de tweede helft uiteindelijk definitief naar zich toe. De 1-2 kwam een kwartier na de onderbreking van de voet van Thomas Meunier: de Belg werd aan de rechterkant bereikt door Neymar en vond vervolgens de verre hoek met een overtuigende uithaal. De eindstand werd zeven minuten voor tijd bepaald door Eric Maxim Choupo-Moting, na uitstekend voorbereidend werk van Meunier.