Gilbert wint GP d'Isbergues bij rentree na gebroken knieschijf

Philippe Gilbert heeft de Grote Prijs van Isbergues gewonnen. De Belg van Quick-Step Floors maakte in Frankrijk zijn rentree na zijn valpartij in de Tour de France en won voor Christophe Laporte.

Twee maanden geleden leek het seizoen van Gilbert voorbij na een zware valpartij in de Tour de France. De Belg begon meteen aan zijn relevatie om dit seizoen nog aan wedstrijden deel te nemen. Vandaag was het zijn eerste wedstrijd en hij kon meteen het juichgebaar maken in Frankrijk.

Gilbert liet zich meteen van voren zien. Ondanks het slechte weer in Frankrijk schoof de 36-jarige Belg mee in een vroege vlucht. Verschillende grote namen waren aanwezig in de kopgroep van achttien, onder andere Fernando Gaviria, Jasper Stuyven en Oliver Naesen.

In de finale reden acht renners weg uit de kopgroep. Die zouden voor de zege in Grote Prijs van Isbergues gaan strijden. Naast Gilbert was ook snelle man Laporte mee. De Fransman van Cofidis wilde niet op zijn sprint vertrouwen en sprong weg uit de kopgroep. Gilbert reageerde meteen op Laporte en zij zouden samen uit gaan maken wie de zege pakte in Frankrijk. In de sprint die volgde tussen de twee was Gilbert duidelijk te sterk voor Fransman van Cofidis.