Klaassen schiet Werder Bremen naar zege na keepersblunder

Werder Bremen heeft mede dankzij Davy Klaassen drie punten gepakt in de Bundesliga. De middenvelder schoot zijn ploeg langs FC Augsburg.

Werder Bremen begon prima aan de wedstrijd in Augsburg en na ruim een halfuur namen de bezoekers de leiding via Max Kruse, die een voorzet van Florian Kainz binnenkopte. Amper twee minuten later was het opnieuw raak. Maximilian Eggestein zorgde ervoor dat Bremen met een comfortabele voorsprong leek te gaan rusten.

FC Augsburg deed in de slotseconden van de eerste helft echter iets terug. Ja-Cheol Koo maakte de wedstrijd weer spannend en meteen na de pauze viel ook de gelijkmaker al. Door een rake volley van Philipp Max kon Werder Bremen weer helemaal opnieuw beginnen: 2-2.

Beide teams mochten vervolgens aanspraak maken op de zege en die ging dus uiteindelijk naar Bremen. Na een enorme keepersfout van Fabian Geifer, die een lage voorzet knullig onder zich door liet glippen, schoof Klaassen de bal in het doel. Werder Bremen staat daardoor nu vierde in de Bundesliga met acht punten.