Van Gerwen start Champions League of Darts met zege op Chisnall

De Champions League of Darts is weer begonnen. De acht beste darters van de wereld spelen in een weekend tegen elkaar en dat wordt live uitgezonden op de BBC. Michael van Gerwen begon het toernooi met een 10-2 overwinning op Dave Chisnall. 

Er stond geen maat op Mighty Mike, die een gemiddelde van 111 liet noteren en 83 procent van zijn finishes uitwierp. Chisnall brak de Brabander nog in de eerste leg met een dertiendarter, maar daarna was het éénrichtingsverkeer in het voordeel van Van Gerwen. Het werd 3-1, 5-2 en vervolgens liep de Brabander door naar een 9-2 voorsprong met onder andere twee twaalfdarters. Van Gerwen liet tops over na twaalf pijlen en wist met zijn eerste matchdart de wedstrijd te beslissen. 

De andere wedstrijd in de groep ging tussen Gary Anderson en Daryl Gurney. Laatstgenoemde won verrassend met 10-8 van Anderson. Vanavond treffen de winnaars en de verliezers elkaar in de tweede groepswedstrijd. Gurney speelt tegen Van Gerwen en Anderson zal aantreden tegen Chisnall. 

In de andere groep won titelverdediger Mensur Suljovic met 10-8 van wereldkampioen Rob Cross en Peter Wright versloeg Simon Whitlock met 107. Ook in deze groep is vanavond de tweede speelronde. Zondagmiddag zijn de resterende groepspartijen. Zondagavond zal het toernooi worden afgesloten met de halve finales en finale.