Ian White wint Dutch Darts Championships in Maastricht

Ian White heeft de Dutch Darts Championships op zijn naamgeschreven. In het MECC in Maastricht versloeg de Engelsman zijn landgenoot Ricky Evans met 8-5. 

Het is White zijn eerste titel op de Euro Tour. Na 62 eerdere deelnames aan de EuroTour-events was het nu dan wel raak. Evans, vrij verrassend in de finale, kon in het tweede deel van de finale geen partij bieden aan Diamond. De twee Engelse darters hielden elkaar goed in evenwicht, tot een stand van 3-4. White pakte zijn eerste van twee breaks en maakte vanaf 3-5 het verschil. Bij een stand van 4-6 volgde de tweede break en dat bleek voldoende om Evans, ondanks zijn eerste finaleplaats tijdens een EuroTour-toernooi, van de eindoverwinning af te houden.

White mag 25.000 pond bijschrijven. De Nederlanders lagen er in Maastricht al vroeg uit. Jeffrey de Graaf was de beste Nederlander met een plek bij de laatste zestien. Michael van Gerwen werd in de tweede ronde al uitgeschakeld. Volgende week verplaatst het Euro Tour-circus zich naar Riesa voor de International Darts Open. 

Dutch Darts Championships - Vanaf kwartfinales

Ricky Evans 6-5 Joe Cullen
Ritchie Edhouse 6-4 Kyle Anderson
Peter Wright 6-4 Simon Whitlock
Ian White 6-1 Adrian Lewis

Halve finales
Ricky Evans 7-5 Ritchie Edhouse
Ian White 7-4 Peter Wright

Finale
Ian White 8-5 Ricky Evans