PDC in 2019: Opnieuw 2x Premier League in Ahoy, WSOD-finals naar Amsterdam

De PDC heeft een bomvolle dartskalender bekendgemaakt voor 2019. In totaal wordt er op 208 verschillende dagen gedart op het PDC-circuit. De PDC komt ook verschillende keren naar Nederland. 

De Premier League komt in 2018 opnieuw twee keer naar Rotterdam. Dit jaar werd deze beslissing uit noodzaak gemaakt, nadat de Premier League Darts speelronde in Exeter niet doorging vanwege bizarre weersomstandigheden in Engeland. De dubbele speelronde in Ahoy Rotterdam werd vervolgens een succes, waarna de PDC besloten heeft om opnieuw twee dagen op rij in de havenstad te spelen. 27 en 28 maart zal het dartcircus in Ahoy neerstrijken. 

Amsterdam mag voor het eerst een PDC-toernooi organiseren. De finale van de World Series of Darts heeft dit jaar plaats in de hoofdstad. De finale van de World Series vindt in 2019 van 1 tot en met 3 november plaats. De exacte locatie van de eindstrijd in Amsterdam is nog niet bekend. Dit jaar is de finale in Wenen.

In 2019 worden maar liefst dertig Players Championships gespeeld, een stijging van acht toernooien. Dit komt mede omdat de UK Open Qualifiers geschrapt zijn. Alle 128 tourkaarthouders zijn direct geplaatst voor de FA Cup of Darts. Er zijn opnieuw dertien Euro Tour-weekenden, waarvan één in Nederland. De speelstad moet nog bekend worden gemaakt. 

De volledige kalender zie hieronder.