LottoNL-Jumbo wint ploegentijdrit in Tour of Britain

LottoNL-Jumbo heeft donderdag de ploegentijdrit in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. De Nederlandse ploeg was op het 12,4 kilometer lange parcours de snelste in 19.37. Dat was zestien seconden sneller dan Quick-Step Floors. Primoz Roglic is de nieuwe leider in de Britse rittenkoers. Hij heeft een voorsprong van zes seconden op Julian Alaphilippe.

Sunweb was de eerste ploeg die een serieuze tijd neerzette op het parcours. De Duitse ploeg klokte een tijd van 20.43 en waren voorlopig de snelste. Team Sky ging met veertig seconden onder tijd van Sunweb, waar Chris Froome op de klim van Whinlatter Pass moest passen. Ondanks het afhaken van Froome was het een uitstekende tijd van de Britse ploeg.

Toch zou dat niet volstaan voor de zege, want zowel Quick-Step Floors als Katusha-Alpecin waren sneller dan team Sky. Ook deze tijden waren niet genoeg voor de dagzege. LottoNL-Jumbo met Jos van Emden en Roglic in de gelederen was zestien seconden sneller dan Quick-Step Floors.

BMC ook met een sterke selectie aan de start in de Tour of Britain leek nog een gevaar te kunnen worden voor de Nederlandse ploeg. De Amerikaanse formatie stelde teleur en werden uiteindelijk zesde op veertig seconden van LottoNL-Jumbo. Door de winst in ploegentijdrit neemt Roglic de leiderstrui over van Patrick Bevin.