'Feyenoord City moet fors bezuinigen op ontwerp stadion'

Feyenoord City moet dertig miljoen euro gaan bezuinigen op het het ontwerp van het nieuwe stadion van Feyenoord, zo meldt NRC.

Een week geleden werd tijdens een besloten bijeenkomst, waarvan het dagblad geluidsopnames in bezit heeft, bekendgemaakt dat het nieuwe project iets duurder gaat worden dan gepland.

De verwachte bouwkosten zullen dertig miljoen hoger uitvallen door de inflatie en daar heeft Feyenoord City zich op verkeken, zo klinkt het. Het nieuwe stadion van de Rotterdamse club moet circa 366 miljoen euro gaan kosten. Financieel directeur Carl Berg meldde daarnaast dat de horeca-inkomsten en het aantal verwachte bezoekers bij duels en rondleidingen te hoog zijn ingeschat.

Berg, die toegeeft dat er op dit punt ‘iets te optimistisch’ is gedacht, zei daarnaast dat er nog niet genoeg eigen vermogen bijeen is gesprokkeld: “Daar zijn we ook nog maar net mee gestart, vanaf juni", vertelde de directeur. Voor het stadion is een banklening van ongeveer 250 miljoen euro en 200 miljoen eigen vermogen nodig, aldus Berg.

De financieel directeur wil tegenover NRC niet ingaan op gerichte vragen. Berg geeft telefonisch aan 'een beetje geschokt' te zijn dat de presentatie is uitgelekt. Komende donderdag vergadert de gemeenteraad van Rotterdam over de bouwplannen.