Nederland met sterk team naar WK wielrennen; Dumoulin en Mollema kopmannen

Nederland komt met een sterk team aan de start op het WK wielrennen in Innsbruck, dat over twintig dagen van start gaat. Dat heeft de KNWU bekendgemaakt in een persbericht.

Tom Dumoulin en Bauke Mollema zijn de kopmannen van de Nederlandse selectie, met Wout Poels in een vrije rol. Wilco Kelderman, Sam Oomen, Steven Kruijswijk, Antwan Tolhoek en Pieter Weening maken het achttal compleet in Oostenrijk.

Ook de vrouwenploeg komt met een sterke ploeg aan de start. De kopvrouwen in Innsbruck zijn Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen, die het vrouwenseizoen hebben gedomineerd hef afgelopen seizoen. De twee vrouwen krijgen de steun van Lucinda Brand, Amy Pieters, Chantal Blaak, Sabrina Stultiens en Janneke Ensing.

In de tijdrit zullen bij de mannen Tom Dumoulin, Dylan van Baarle en Wilco Kelderman aan de start komen. Dumoulin won vorig jaar de titel op de individuele tijdrit. Bij de vrouwen verdedigt Annemiek van Vleuten haar titel. Naast Van Vleuten komt ook Anna van der Breggen en Ellen van Dijk aan de start.

De ploegentijdritten zijn op zondag 23 september, de individuele tijdritten op 25 (vrouwen) en 26 (mannen) september. De wegwedstrijden zijn in dezelfde volgorde op 29 en 30 september.