FC Twente start Keuken Kampioen Divisie met winst

FC Twente is het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een krappe zege op mededegradant Sparta. Voor het oog van ruim 27.000 toeschouwers in De Grolsch Veste nam Twente al na tien minuten de leiding. Via de paal schoot Ulrich Bapoh de bal knap in het Spartaanse doel. De gasten uit Rotterdam kwamen echter snel met een antwoord, want zes minuten later was de score weer in evenwicht dankzij Lars Veldwijk.

FC Twente kende voor rust een overwicht en het creëerde ook de gevaarlijkste kansen. Het elftal van coach Marino Pusic leek genoegen te moeten nemen met een gelijke stand bij rust, maar een strafschop bracht daar verandering in. Bradley Martis ging in de fout tegen Tom Boere, die zelf achter de bal ging staan en van elf meter scoorde.

Sparta, met onder meer Royston Drenthe in de basis, was in de tweede helft niet in staat om het tij te keren. Het elftal van coach Henk Fraser creëerde amper kansen en ook de inbreng van Edouard Duplan, die na acht jaar zijn rentree maakte bij de Rotterdammers, bracht daar geen verandering in. Twente kwam nauwelijks in de problemen en hield stand: 2-1.

Keuken Kampioen-kampioen Jong Ajax ging ondertussen met 2-1 onderuit bij Roda JC. Mario Engels opende de score voor de Limburgers en nadat Jurgen Ekkelenkamp gelijkmaakte namens Jong Ajax, scoorde Engels meteen voor de tweede keer.