Start Serie A mogelijk uitgesteld door drama in Genua

Juventus geeft zaterdag bij Chievo de aftrap voor het nieuwe seizoen in de Serie A. De competitiestart wordt mogelijk echter uitgesteld.

Dat heeft te maken met het verschrikkelijke drama in Genua, waar dinsdag zeker 39 mensen om het leven kwamen toen een deel van de Ponte Morani-brug instortte. Heel Italië is geschokt en aanstaande zaterdag is er een dag van nationale rouw. Om 18:00 uur zou Chievo - Juventus van start gaan en om 20:30 uur staat Lazio - Napoli op het programma.

Er gaan dus geluiden op om alle duels van het eerste speelweekend uit te stellen. "Ik heb met de voorzitters gebeld, zodat we met zijn allen kunnen zeggen dat we niet spelen", zegt Massimo Ferrero, de voorzitter van Sampdoria, tegen RMC Sport. "Ik weet zeker dat Gaetano Micchichè (van de Serie A) besluit niet te gaan spelen. Ik heb met Giuseppe Marotta gesproken en hij zei dat Juventus niet gaat spelen."

Zaterdag is ook de dag van de staatsbegrafenis van de slachtoffers. "Je kan niet spelen op de dag van de diensten", vindt Ferrero. "Ongeacht de beslissing van de competitieorganisator, gaan Sampdoria, Genoa en Fiorentina niet spelen. We hopen dat gezond verstand zegeviert." Sommige fans van Genoa en Fiorentina gaven eerder al aan dat zij komend weekend niet naar de wedstrijden van hun club komen kijken.