Plantronics kondigt nieuwe headsets aan

Plantronics heeft vandaag de RIG 300-serie en RIG 400 PRO HC gaming headsets aangekondigd.

De RIG 300-serie is beschikbaar als Xbox One- (HX), PlayStation- (HS), Universal- (HC) en pc-editie. Ze hebben een modulair, duurzaam ontwerp met open oorschelpen die lichtgewicht en comfortabel zijn, dus geschikt voor lange spelsessies. Extra functies zijn onder meer:

  • SoundGuard akoestische veiligheidstechnologie die het gehoor van gamers beschermt tegen onverwachte audiopieken en maximale DB-niveaus.
  • 40 mm drivers die responsieve bas leveren voor high-definition audio die elk detail versterkt.
  • Inline-bediening voor spelvolume en mute.

De RIG 400 PRO HC verbetert de vorige versie van de RIG 400 met de RIG Game Audio Dial (waarop patent is aangevraagd) die je het volume met aanrakingen van je vingertoppen laat regelen. Andere functies zijn onder andere:

  • Dubbelmateriaal oorkussens die geluid van buitenaf blokkeren met vocht afvoerende stof om ervoor te zorgen dat de headset tijdens lange gevechten comfortabel blijft zitten.
  • Dynamische 40 mm-drivers met lage frequentie-resonators.
  • De mogelijkheid om driedimensionaal geluid te ontgrendelen met een prepaid Dolby Atmos for Headphones -activeringscode. Dolby Atmos is alleen voor Xbox One en niet opgenomen in het HS-model voor PlayStation 4.

De RIG 300-serie, voor gebruik met Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch en Windows 10, is nu verkrijgbaar voor € 39,99. RIG 400 PRO HC, voor gebruik met Xbox One en PlayStation 4, is nu verkrijgbaar voor € 59,99.

Plantronics RIG 400 Pro HC (Foto: Plantronics)
Plantronics RIG 400 Pro HC (Foto: Plantronics)