Uitslagen oefenwedstrijden Ajax, Feyenoord en PSV

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen hebben Ajax, Feyenoord en PSV zaterdag oefenwedstrijden gespeeld.

Ajax speelde twee wedstrijden op zaterdag. In het begin van de middag werd met een jonge en onervaren ploeg aangetreden tegen het Deense Nordsjaelland. Grootste blikvanger bij Ajax was aankoop Hassane Bandé. De wedstrijd werd door de Amsterdammers met 3-1 verloren.

Later op de dag speelde Ajax in Hattem met een sterkere opstelling tegen Steaua Boekarest. Na zes minuten kwamen de Roemenen al op voorsprong dankzij een goal van Florin Tănase. Daarna kwam Ajax beter in hun spel. Op aangeven van David Neres maakte Carel Eiting de gelijkmaker. De 1-1 was ook de eindstand.

In Middelburg was het Zeeuws Elftal de tegenstander van Feyenoord. De Rotterdammers wonnen de wedstrijd met 2-0 dankzij doelpunten van Dylan Vente en Sam Larsson. Komende maandag vertrekt de ploeg naar Zwitserland voor een trainingskamp en twee oefenwedstrijden. Op woensdag speelt de ploeg tegen Young Boys en twee dagen later is FC Basel de tegenstander.

Ook regerend landskampioen PSV kwam zaterdag in actie. De eerste oefenwedstrijd van het seizoen resulteerde in een 5-3 nederlaag tegen Anderlecht. Na een misverstand tussen Eloy Room en Denzel Dumfries kwam Anderlecht op voorsprong. Met doelpunten van Luuk de Jong en Gastón Pereiro kwam de Eindhovense club weer langszij.

Na de rust was het de beurt aan Anderlecht om twee keer te scoren. Steven Bergwijn maakte gelijk, echter via een strafschop kwamen de Belgen weer op voorsprong. Dit keer gaf Anderlecht de voorsprong niet meer uit handen. Tien minuten voor tijd maakte aanwinst Ivan Santini voor paars-wit de laatste treffer van de wedstrijd.